tiistai 6. tammikuuta 2015

Asiaa meille!

Asiaa...

Ensimmäistä kertaa koko blogin historiassa joka on ehkä lyhyt? minulla on jotain sanottavaa teille! Ei sanottavaa nuken vaatteista tai kameranjalastani. Minulla on sanottavaa meistä. Meistä, jotka harrastamme ja rakastamme nukkeja. Meistä, jotka emme pysty surffaamaan nukkesivuilla ilman rahanmenoa, joka saattaa olla jopa täysin tarpeetonta. Nuket ovat vanhempienkin harrastajien juttu vielä kauan ja tämä harrastus pysyy pystyssä vielä pitkään, mutta jotta se olisi mahdollista, harrastajia putoaa pois ja uusia tulee tilalle. Nukkepiirit muuttuvat. 

Aivan kuin jääkiekkoliigassakin osa pelaajista jättäytyy pois ja joukkueet täydennetään uusilla pelaajilla. Vanhemmat nukkeilijat näkyvät vähemmän ja jättäytyvät pois blogipiireistä ja uusia tulee tilalle.
eläin-9
Jotta uudet nukkeilijaystävämme pääsisivät hyvin alkuun, olisi suotavaa, että vanhemmat suhtautuisivat heihin ilman ennakkoluuloja. En kuitenkaan voi läksyttää ketään tästä, sillä itse olen kovinkin ennakkoluuloinen kaiken suhteen. Pullippien ja muiden Pullip-perheen nukkejen suosio on varmasti kasvanut viimeisien vuosien aikana, sen verran kovaa tahtia uusia blogeja ja nukketuttavia tuntuu ilmestyvän. Minun ei enää tarvitse selittää tuttavilleni, mikä ihme on Pullip-harrastus tai miltä kyseinen nukke näyttää. Yhä useammin huomaan lukijoistani minulle kasvotuttuja henkilöitä, jotka ovat vasta innostuneet nukeista. 
Yleensä nukkeinnostus kasvaa blogien seuraamisesta omiin nukkesuunntelmiin, omaan nukkeen ja lopulta menestyvään blogiin tai suureen kokoelmaan. Jokaisen nukkea harkitsevan olisi kuitenkin syytä muistaa, että työn määrä ja nukkeihin kulutettu raha, aika ja kärsivällisyys eivät edes ole laskettavissa niillä blogaajilla tai keräilijöillä, jotka ovat jostain syystä nousseet pinnalle. Kun omistat nuken, olet ottanut vasta yhden askeleen sillä tiellä, joka veisi nukkeilijat perille. Nukeille on asetettu tietyt ikäsuositukset, samoin kuin blogipalveluillekkin, osittain sen takija, että tuo tie jokaisen on kuljettava itse. Jokaisen on ymmärrettävä, että nukkeharrastus on aika henkilökohtainen harrastus toisin kuin esimerkiksi jääkiekko. 
Vain sinä yksilönä voit menestyä omilla taidoillasi ja nukkesilmälläsi. 

Olen varma, että en ole yksin sen ikävän tunteen kanssa, kun katselen kuolleita, muutaman kuukauden pystyssä pysyneitä blogeja ja laatikon pohjalle oletettavasti makaamaan jääneitä nukkeja. On äärimmäisen ikävä tapa pyydän anteeksi yhdistää tuollaiset tapahtumat aloittelijoihin, mutta tuskin olen yksin senkään kanssa. Kannustan jokaista aloittamaan nukkeharrastuksen jos se yhtään kiinnostaa, mutta rakkaat lukijat:

1. Mieti tarkkaan ennen nuken ostoa, haluatko nuken oikeasti ja mitä tapahtuu nuken saapumisen jälkeen. Onko sinulla aikaa ja viitsimistä sen kunnostamiseen ja siitä välittämiseen? Älä tee ostopäätöstä muutaman päivän sisällä.

2. Mieti syitä siihen, miksi tahdot nuken. Ei kai syy ole se, että kaikilla on tai naapurin tytölläkin on, tai jotain muuta vastaavan turhaa? Huolehdi, että päätös on syntynyt sinusta itsestäsi, ei ympäristöstä.

3. Muista, että harrastus vaatii jaksamista ja vaivannäköä, jos olet asettanut tavoitteesi korkealle esimerkiksi blogimaailmassa. Ensimmäisen kuvasrajan jälkeen et voi vielä olla maailman kuuluisin nukkeilija.

4. Pidä hauskaa ja muista, että paineet ja kaiken tämän ajatteleminen saattaa tehdä harrastuksestasi taakan. Koskaan ei saisi tehdä mitään sellaista, mikä tuntuu pakonomaiselta tai taakalta normaalin arjen seassa. 
Nuket ja harrastuksesi on kunnossa, jos pidät siitä!

Minä lupaan ottaa oman vastuuni siitä, että otan hymyillen vastaan jokaisen uuden nukkeilijan, jos te uudet nukkeilijat puolestanne otatte vastuun siitä, että nämä nuket ovat oikeasti kallita ja omalla tavallaan harvinaisia keräilynukkeja, eivät mitä tahansa barbeja. Nukkeilkaa sen mukaisesti, niin teidät varmasti otetaan vastaan avoimesti ja positiivisesti :)




Pitäkää kivaa nukkeilun parissa ja anteeksi kilometritekstistä, sellaista sattuu välillä xD Nyt kuitenkin loppukevennykseksi tänään räpsittyjä sisäkuvia Norriesta muutamien joululahjojen kera. Sain tuollaisen klassisen sisustuseläimen mummoltani ja oikeasti, voitteko muka sanoa, ettei se houkuttele nukkeja luoksensa! Shootin lopussa esittelen teille myös nukkejen purkkihyllyn uuden jäsenen, noppapurkin. Sen sain ystävältäni, joka on muuten tehnyt myös nukkejen aina välillä kuvissa pilkahtavat villatakit! 
Kuvat ovat mustavalkoisia. En muistakaan, koska viimeksi tämän blogin puolella olisi ollut kokonaan mustavalkoinen shootti o.o

eläin
eläin-2
eläin-3
eläin-4
eläin-5
eläin-6
eläin-7
eläin-8
eläin-9

Voitaisko me jokainen luvata, että otetaan toiset nukkeilijat hyvin vastaan ja ollaan ystävällisiä sillä ehdolla, että jokainen meistä kohtelee ja käsittelee näitä pallopäitä parhaan osaamisensa mukaan :) Hei nämä on meidän elämän se juttu, joten kohdellaan tähtisilmiä kauniisti <3

15 kommenttia:

  1. Ihania kuvia Norriesta. <3 Tosiaan tuo nukkeilu juttu mitä sanoit on täyttä asiaa. Muistan kun itse puolivuotta sitten aloitin nukkeilun, harkitsin nuken ostoa 2 viikkoa kunnes olin varma, että haluan tänne yhden pallopään. Rakastuin harrastukseen täydellisesti ja otin kaikesta mahdollisesta selvää ja tässä sitä ollaan vielläkin aktiivisena ja toivottavasti viellä pitkään. Siskokin hankki nuken, mutta eihän se sitä oo paljon kuvannut. Harmittaa, että niin kaunis nukke on käyttöä vailla hyllynpäällä. Minua tosin harmittaa eniten se, että yhä useami aloittelia ei tiedä eikä edes ota selvää nukesta tai miten sitä pitäisi kohdella/käyttää.Sisareni jotkut kaverit tietävät mikä on pullip nukke, mutta eivät sitten tiedä mitään muuta harrastuksesta. He haluavat ostaa nuket koska ne on niin kalliita ja siistejä eikä kellään muulla ole sellaista. "Ne on vaan ylikalliita barbeja" he sanovat. Veikkaan, että ikänsä ja tietämättömyytensä takia nukeilla leikittäisiin kuin barbeilla ja ne menisivät heti rikki. Hyi, että ajatuskin karmistuttaa. Nykyään minulla itselläni on 3 kolme nukkea ahkerassa kuvaus käytössä ja kaikki ovat priima kunnossa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Norrie kiittää :)
      Mahtavaa, kun tosiaa otatte kantaa tähän kirjoitukseen. Just tää "ylihintaisia barbeja" on tyyliin yleiskäsitys ennen pullippeihin tutustumista yms. Aika karmiva ajatus munkin mielestä.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia! ♥ Ja puhuit ihan asiaa tossa sun tekstissä, hyvä :3

    VastaaPoista
  4. Tosi hyvä toi alun teksti, ja ihana shootti! <3 c:

    cheerful-doll.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Hyvä teksti oli, mutta myönnän että jokaista 9v-11v lasta joka sanoo jollain nettisivulla: "Saan pullipin!" katson kieroon ja olen salamana piikittelemässä kysymyksilläni etusormi pystyssä, sillä minusta tuntuu että jokainen alle 12 vuotias nukkeilija ostaa nuken koska se on nätti ja sellainen on kavereilla. Ja sit kun se viimein tulee, parhaimmassa tapauksessa otetaan kännykällä kuvia ja kuva tekstejen mukaan kuvaaminen vaikuttaa enemmänkin leikkimisellä.
    Tiedän kolme hyvää 10-vuotiasta nukkeilijaa mutta silti välillä tuntuu et "eihän nää lapset tiedä näistä mitään!" Mutta joo...
    Kukaan ei ole seppä syntyessään eikä kenenkään alkutaipaleen nukkekuvat ja kuvausideat mitään ykköstasoa ole. Muistan vieläkin kun toisella kuvaus kerrallani laitoin nukkeni poseeraamaan kaikennäköisten koiran vetolelujen ja vinkulelujen kanssa. ^^' Mutta aina herää epäilys nuorista nukkeilijoista mutta eihän siinä mitään. Ite voin sanoo et en ois osannut 11 vuotiaana tälläisiä nukkeja käsitellä. En alkuukaan ja siitä varmaan nää mun epäillykset johtuu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo välillä itseni tekisi mieli myös mennä piikittelemään näitä todella nuorena pullip-nukkeja hankkivia, mutta sitten ajattelen just noita seikkoja, ettei kukaan ole seppä syntyessään tms. Oli tosi hyvä pointti, että todellakin, vaan harjoituksella voi oppia.
      Vaikeeta sitten tunnistaa niinkun innokkaiden ja tosissaan olevien aloittelijoiden ja näiden "Pullip, koska muillakin on"-aloittelijoiden kuvat o.O Oikeastaan tuomita voi vasta vähän jälkeenpäin ^^'

      Poista
  6. Jes, asiaa!!
    Itse harkitsin nuken ostoa kolme (!!) vuotta ja keräilin rahaa :D
    Aivan upeita kuvia♥!

    VastaaPoista
  7. Hyvin sanottu! :)

    Ja onpa myös kaunis kuvasarja suloisesta Norriesta.

    VastaaPoista
  8. Jep kyllä, nyt oli taas asiaa!
    On vaikee sanoa mitään mitä muut kommentoijat ei olisi jo sanoneet, mutta ehkäpä yritän. *ja niin pää alkoi lyödä tyhjää*
    Okei, ihan ensinnäkin mä jo pelästyin että aijot lopettaa, mutta onneksi täältä löytyikin tosi hyvä teksti ~ Oon sun kanssa täysin samaa mieltä, vaikka no, mäkin aika nuorena aloitin (melkein 13. vuotiaana, no, ei se paha ole verrattuna 9-11 vuotiaisiin, mutta ottaen huomioon pullipien ikärajan 15.. no, samase) Itse tosin en ollu ikinä näistä kuullutkaan, vaan ekan kerran kun kuulin niin unohdin sitten samantien kun ei kiinnostanut. Muutaman viikon päästä sitten törmäsin näihin uudestaan, ja sitten aloin katselemaaan nukkeja kaikkialta, imin kaiken infon obitsuista chipien vaihtoon ja tutkin jokaisen blogin mitä vaan sain käsiini alusta loppuun, sitä kesti varmaan kaksi-kolme kuukautta. Sitten joululahjaksi tänne rantautui yksi Pullip ja yksi Docolla Dal, ja nyt olenkin sitten ollut nukenomistaja kaksi vuotta ja viisi palleroa kerääntynyt.
    Yhden kaverin sain tästä innostumaan, ja hänkin omistaa nyt pian viisi nukkea.
    En taas tiiä että liittykö toi mihinkään, mutta jaoinpahan nukkeilutarinani :D

    Blogin kanssa taas, ajattelin ensin että jos omistaa nukkeja niin niistä kannattaa pitää sitten blogia. Aika pian käsitys muuttui, bloggaaminen on rakas harrastus (ja toki kuvaaminen), koska saa toteuttaa itseään.
    Mun nukkeilun ihan alkuajat.. mun blogin parista vanhimmasta postauksesta näkee ettei ne ollut mulle sillon niin arvokkaita. Nyt on tajunnut, (jo pitkän aikaa) että nää on ihan oikeasti keräilyesineitä, kuvaaminen ja sellanen ei ole se pääpointti. Toki kuvaaminen kuuluu useille(vai pitäisikö sanoa "useimmille") nukkeilijoille, joka on siis mielestäni hyvä juttu. Ymmärrän kaikkia jotka vain keräilevät nukkeja, laittavat hyllyyn koristeeksi, ei nukke valu siinä hukkaan.
    Ja nyt mä en tiedä mitä mä selitän (ja varmaan on 1001 kirjoitusvirhettä ja jotain sanottu väärin, se on se #väsymys), joten ehkä mä siirryn noihin kuviin~

    Noniin, ensinnäkin, rakastan tälläsiä mustavalkosia kuvia *-* Norrie on ihan supersöpönen, sen peruukki sopii sen kasvoihin vaan niin hyvin ♥ Ja se näytti kyllä ihan superpehmoselle tässäkin shootissa *-* Toi oli ihana toi kun tuolla taustalla oli toi matto, vähän kiva idea~♥ Plus rakastuin tyttösen asukokonaisuuteen, toi paita, ahh *-* ♥ Norrielle sopii tollanen♥ Ja kyllä, sydänten ylikäyttö on kivaa
    Lempparikuva on ehkää... tän shootin neljäs kuva tai sitten (ja taas mä valitsen kaksi lempparikuvaa) kolmanneksi vika~ Neljännessä kuvassa tykkään hirveästi tosta kuvakulmasta ja kuvan asettelusta muutenkin, ja Norrien ilme on niin söpö ♥ Samoin tossa kolmanneksi vikassa, tykkään noista nopista tuolla ympäriinsä

    Shootin jälkeen oli sellanen olo että koko maailma ois mustavalkonen, ja sitten vilkaisin mun Dal-neidin lilaa/pinkkiä peruukkia ja tuli sellanen "Dafuq" tilanne :D Mustavalkonen on kyllä kaunista♥~ Ja näiden kuvien laatu taas, uhh ai lav it ja tulen varastamaan sen ♥ (miks musta tuntuu että oon sanonu ton ennenkin...?)

    Plääh, huomenna alkaa taas koulu, joten mun on paras lopettaa tää koneella oleminen :D~

    ps Ainiin, mun piti mainita tosta bannerista ~ Kuolin kun tulin sun blogiin, koska toi banneri on niin ihana *-* Norrie senkin söpöläinen, tapat mut vielä lopullisesti ♥ Plus siinä vaiheessa jo rakastuin tohon matto taustana -ideaan~ (psst olihan se matto :DD)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin aloitin nukkeharrastuksen tuossa kun olin kolmetoista ja olen nyt neljätoista, joten perjaatteessa edelleen itsekin alle pullippien ikärajan. O.o ja mulla kans tullut enemmän ja enemmän nukeista sellaisia, että ne ovat muutakin kuin vain kuvien täytettä ja käsitys siitä, että nuket pelkkänä keräilyesineenä valuisivat hukkaan, on myös karissut pikkuhiljaa pois :p
      Ja kiitoksia paljon taas kerran ihanan positiivisesta kommentista :3 Norrie kiittää! Tuossa alkuillasta oli hieman bannerikriisiä... En osannut yhtään valita banneria ;__;

      Poista
  9. Todella hieno ja rakentava aloitteleville (no, miksei vanhemmillekkin) harrastajille suunnattu teksti. Yksi kavereistani hankki nuken, mikä lopulta jäi kaappiin pölyyntymään. Tälläiset tapaukset ovat aika surullisia. 3: Mutta oikeasti todella mahtavasti rakennettu teksti, oot älyttömän hyvä kirjoittamaan.

    Norrie todella kaunis dal, sekä tuo sen peruukki pukee sitä todella hyvin. Mustavalkoteema sopii näihin kuviin todella hyvin. Lisäksi kuvissa on mahtava laatu, hyvän kirjoitustaidon lisäksi omaat myös mahtavat kuvaustaidot. .o.

    Postausta oli todella mukava lukea, ja toivompi seuraavaa postausta piakkoin. ^u^

    VastaaPoista
  10. Tuo alku teksti oli ihana, ja todella hyödyllinen niille, jotka ovat vasta kiinnostuneet näistä nukeista♥ Olen tyytyväinen kun löysin vain sattumalta kuvahausta ihanasta Dalistasi kuvan, joka herätti huomiota ja päätin pistäytyä kurkkaamassa tätä blogia(: En tiedä, mutta tykkään ehkä liikaa tuosta purkista.♥´Ja kuvat ovat minun mielestäni todella nättejä tuollaisina mustavalkoisina. Olet taitava kuvaaja ja hyvä neuvomaan(:

    VastaaPoista