Tutoriaaleja

Obitsun vaihto

Eli tässä obitsuna SBH 27cm white ja M koko :)

Ensin ruuvaillaan auki nuo kolme ruuvia. Käytä sopivan kokoista ristipää ruuvimeisseliä, koska liian iso  näytti raapivan ja lohkovan muovia aika ikävästä (kokeiltua tuli ^^)

Kun ruuvit on ruuvattu auki, voit nostaa pään takaosan pois paikoiltaan. Aseta se sivuun ja PIDÄ RUUVIT TALLESSA! Voit nostaa silmien sulkijat pois tieltä. Ihan vain nostat pois, ei tarvitse voimaa.

Näinpä näin ;)

Nosta stock-vartalo pois paikoiltaan ja laita sekin sivuun.

Anteeksi huono kuva :(
Laske obitsun pehmeää kaulanahkaa hieman alaspäin. Silloin pitäisi paljastua tuommoinen metallin värinen tappi. Työnnä se ulos (vaikka hammastikulla), jotta saat pienen kaulatapin pois.

Kiinnitä suurimpaan tai keskikokoiseen kaulatappiin obitsun mukana tuleva metallinen osa (kuvassa). Kun olet kiertäny sen kaulatapin sisään, vedä kaulamuovia taas alaspäin ja laita kaulatappi paikoilleen, pujottamalla kaulasta pois työnnetty metallinen putki takaisin siten, että se läpäisee tuon metallisen silmukan.

 
Kun kaulatappi on paikoillaan, ota mallia stockista ja sahaa tappi oikean pituiseksi.

Vaikkapa näin :D

Sitten voit käyttää hiomapaperia, jotta saat obitsun sopimaan täydellisesti ;)

Ja sitten asetat sen siihen, missä stock oli ennen. Voit myös kirtää teippiä kaulan ja pään väliin siten, että pää olisi ikään kuin tukevammin paikoillaan. Teippi estää myös muovien vaikutukset toisiinsa, eli mahdollisen pään sulamisen kaulatapin ympäriltä. Itse laitoin teippiä.

Chipsien vaihto

Tässä hieman vajaa kuvasarja ja ohjeet. Käytämme tässä liimaa, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Avaa siis ensin pää, niinkuin edempänä on näytetty.

Irroita metalliset vieterit silmämekanismin tikuista vaikka pinseteillä. Ihan vain jätä ne roikkumaan tuohon alemmas.

Kun vieterit ovat irti (tässä kuvassa eivät ole, mutta pitäisi olla) ruuvaile nuo kolme ruuvia irti, jotta saat silmämekanismin käteesi. Älä kuitenkaan ruuvaa enää MITÄÄN MUUTA!

Tältä sen nyt pitäisi näyttää. Älä säikähdä, vaikka silmät tuntuvatkin lähtevän paikoiltaan, voit asettaa ne takaisin.

Kun työnnät vanhoja chipsejä pois, käytä esim. pehmustettua sukkapuikkoa tms. (älä mitään kovin terävää!). Tähtää kuvassa ympyröityyn alueeseen, jotta saisit chipsit työnnettyä pois. Älä käytä LIIKAA voimaa, mutta kohtuullinen voimankäyttö sallittua ;)

Tadaa! Siinä ne möllöttävät, sain ne irti ;)

Seuraavaksi tarvitset liimaa ja tietenkin jotain, millä levittää sitä. Vaikka hammastikun. Myös sinitarra on hyvä vaihtoehto chipsien kiinnittämiseen, itse vain pidin liimaa varmempana.

En nyt napannut kuvaa, siitä mihin liima pitäisi/kannattaisi levittää, mutta itse laitoin sitä silmämekanismiin, siihen, mistä vanhan chipsit olivat juuri irronneet. Aseta uusien chipsien taakse pieni musta kartonki, sillä, kuten huomaa, niissä ei ole mustuaista valmiina laisinkaan o.0

Ja näin ;) Silmät ovat paikallaan. Ole malttavainen ja anna liiman kuivua rauhassa, vältyt niin kaikelta mahdolliselta ikävältä sotkulta. Riippuen liimasta 5-20min. on aika hyvä aika.

Ja sitten ruuvailet silmämekanismin takaisin paikoilleen ja suljet pään. Nyt nukellasi pitäisi olla silmät päässä, eikä enään kourassa ;)

19 kommenttia:

 1. Hyvät ja selkeät ohjeet ^^
  Jos en olisi ennen vaihtanut chippejä tai obbareita, voisin hyvinkin käyttää tätä ohjetta c:

  VastaaPoista
 2. Ite olisin kylläkin laittanut myös teippiä obitsun kaulaan, ja en olisi liimannut chippejä, vaan olisin laittanut sinitarralla. muuten hyvä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Mä jätin kaulan paljaaks, koska tuntu pysyvän ihan hyvin. Mut juu, lisäilen näitä ;)

   Poista
  2. Teippi kaulassa estää pään sulamisen, joten suosittelen laittamaan!

   Poista
  3. Niii, eri muovit voi reagoida toistensa kanssa, esim. Fimo-massa sulattaa MITÄ TAHANSA muuta muovia polttamattomana.

   Poista
  4. Juu. Nyt on molemmilla nukeilla teippiä kaulassa :)

   Poista
 3. Hyvät ohjeet, vinkkinä voisit myös toisena vaihtoehtona kirjoitta chipsien vaihtoon sinitarran. Hyvin silläkin pysyy! nwn

  VastaaPoista
 4. Suosittelen että lisäät sitä teippiä obitsun kaulaosaan ainakin yhden kerroksen. Se obitsu voi nimittäin sulattaa nuken päätä, jos siihen väliin ei laita mitään. Varmista siis että obitsu ja pää eivät ole kaulan kohdalta suorassa kontaktissa toistensa kanssa. :) Erilaiset muovit kun voivat tuhota toinen toistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Onpas kiva, kun laitoin peruukin jo teipillä kii ja nyt pitäs sit irrottaa se -.- No, mut kiitti.

   Poista
 5. Kiitos tutoista! Sori, että olen pilkunviilaaja, mutta se mustuainen on oikealta nimeltään pupilli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Heh, on tainnut pudota tuo sana pois päästä kirjottaessa, mutta kiitos korjauksesta :)

   Poista
 6. Hyvät ohjeet, luin myös, et mustalla kynsilakalla/tussilla voi värittää pupillin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,olen lukenut sen myös itse jostain. Hyvä, kun nämä kommentit tuo lisää vaihtoehtoja, miten toimia :)

   Poista
 7. Tilaan kuukauden sisällä ekan pullippini :) Jännittää! Ajattelin ostaa melkeempä heti sille obitsun M koon... :) Hyvä että pistit noin yksinkertasesti ton obitsun vaihtamisen tohon. Nimittäin ku vaihdan sille sitä sit joskus nii oisin sillee "Apua! Mistä mä löydän hyvät ohjeet sen vaihtamiseenn!!" nyt voin tulla aina tänne lukee ne uudellee ja uudellee :D :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos sipsien vaihto ohjeesta! :D

  VastaaPoista
 9. Hyvät ja selkeät ohjeet! nwn
  Minulla kyllä sai työntää sitä silmää takaa niin paljon kuin voimaa lähti, mutta näissäkin on kai eroja :3

  VastaaPoista
 10. Oli tosi selkeät ja hyvät ohjeet ja varsinkin kun oon vaihtamassa omalle pullipilleni chipit niin oli hyvä lukea ohjeet :)

  VastaaPoista
 11. en itse saa akemin chipejä pois

  VastaaPoista