perjantai 4. heinäkuuta 2014

Ball Jointed Doll - Carrie :3

Tervetuloa kotiin pieni tyttö! Ja hyvää syntymäpäivää, minulle :P

Olen kovasti jo puhunut ja kysellyt apua kyseisistä nukeista. Jos nyt näin aluksi: BJD:t ovat huomattavasti Pullippeja suurempia ja mielestäni myös painavampia. BJD on vain yläotsikko kaikille  ihanille malleille ja sarjoille, joissa jokaisessa esiintyy jälleen erikokoisia ja painoisia nukkeja. Näiden nukkejen mittasuhteet ovat lähempänä aitoa. Niiden pää on pienempi ja esimerkiksi kädet on nivelletty niin, että nuken on mahdollista yltää päälaelleen. Valmistumateriaalina toimii hartsi ja jokainen nukke valetaan yksilönä. Nuken sisällä kulkee tietynlainen kuminauha "verkosto" samaan malliin, kuin vanhanaikaisillakin nukeilla. Ainakin sarjan Kid Delf (minun tyttöseni siis) nukke näyttää seisovan erinomaisesti ja on kaikella tavalla hyvin tasapainoinen.

"Pallonivelnukke (engl. ball-jointed doll, BJD) on nukke, jonka raajat on kiinnitetty pallonivelillä. Ne valmistetaan yleensä hartsista. Pallonivelet jäljittelevät ihmisnivelten toimintaa varsin tarkasti ja nuket ovatkin verrattain korrekteja anatomialtaan. Pallonivelnuket ovat valmistusprosessin monimutkaisuuden vuoksi kalliita ja ne ovat enemmän koriste- ja taide-esineitä kuin leikkikaluja. Pallonivelnuket vaihtelevat kooltaan minikokoisesta (10-15 cm korkea) noin metrin mittaiseen. Suosituimmat koot ovat 30-70 cm luokkaa."
-Wikipedia

luts-6

Itse tein tilauksen Lutsilta reilu kuukausi sitten ja vaikka mielessä kävikin, ettei nukke ehtisi tulla syntymäpäiväkseni, se saapui ajoissa ja kauniisti pakattuna! Sain avata laatikon vasta tänään ja voi kuinka sitäkin oli odotettu! Kaiken kaikkiaan laatikko sisälsi nuken lisäksi yhden vaatesetin, kengät, paidan, peruukin ja ylimääräiset silmät. Lisäksi pieneksi ihmetykseksi mukana saapui toinen pää, joka tosin on meikkaamaton. Ehkä sen voi lähettää kustomiin tai myydä eteenpäin? 
Lähes välittömästi vaihdoin tytölle silmät, sillä alkuperäinen vaalenpunainen väri ei oikein kolahtanut. Ylimääräisenä tilatut ruskeanoranssit silmät sopivat peruukkiin ja meikkiin paljon paremmin. Tyttö saa vielä toisen peruukin varmasti lähiaikoina, koska tuo kappale ei ole oikean värinen. Ei siksi, että olisi tapahtunut virhe vaan siksi, ettei punertavia ollut jäljellä tehdessäni tilausta. 

luts-2
luts-4
luts-7

Tytön nimi on Carrie. Nimesin hänet oikeastaan yhden kirjan ja elokuvan päähenkilön mukaan, jonka luonne muistuttaa jo tälle neidille mietittyä. Lisäksi Carrie muistuttaa hyvin paljon mallin nimeä "Cherry". Ja hänen tarinansa on jo valmiina. 

Kuvaaminen oli heti aivan erilaista, koska Carrien asetteluun menee huomattavasti enemmän aikaa, kuin Pullipin. Lisäksi neidin kasvot ovat Pullippeihin nähden niin pienet ja huomaamattomat, että tarkennus karkailee helposti muualle. Mutta oppia ikä kaikki, kyllä tämä tästä! Innokkaana jo odottelen sopivaa saumaa ommella tytölle hieman lisää vaatteita :). Suuremmalle nukelle vaatteiden tekeminen saattaa olla jopa helpompaa. Ehkä se ei kehity sellaiseksi nyhertämiseksi sitten :D. Kooltaan Carrie on siis tarkalleen tuon 30cm.

Mutta nyt... 
Saamme nauttia ihkaensimmäisestä shootista Carrien tähdittämänä :3 En uskaltanut lähteä vielä terassia pidemmälle, mutta ruusuisen tyynyliinan päällä, herätyskello ja puutuoli seuranaan tyttö asettuikin aivan ihaniin poseerauksiin! Minä uskon, että Carrie varastaa lellipennun aseman ainakin hetkeksi aikaa ja ensimmäisenä BJD-nukkenani pönkittää nukkeharrastustani entistä enemmän :). Carrie esiintyy aina tämän blogin puolella, koska koen turhaksi eritellä neitiä omaan blogiinsa.

Mutta nyt, nauttikaa kuvista ja aivan mahtavaa viikonloppua teille!

Saisinko pyytää, musiikkia! :)


luts-12 copy
luts-8
luts-9
luts-10
luts-11
luts-13
luts-14
luts-15
luts-16
luts-17
luts-18
luts-19
luts-21
luts-20

Carrien nimi ilmestyy yläpalkkiin profiilin merkiksi tämän viikonlopun aikana <3 
Saatte heittää kommenttia niin ehkä Carriekin alkaa tuntea olonsa kotoisaksi täällä! :)
Nähdään ja varmasti vielä toisen bjd-shootin merkeissä.

28 kommenttia:

  1. voi onpa hän suloinen. :) itsekin sain ensimmäisen bjd-nukkeni pari viikkoa sitten ja olen ihan rakastunut <3 XD oliko silmien vaihto helppoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja kyllä, silmien vaihto oli äärimmäisen helppoa o.O En itekkään tajunnu, että se olis _niin_ helppoa. Pään irrottaminen vaihdon ajaksi hirvitti, mutta kaikki onnistui ilman voimaa, ruuvimeisseliä tai mitään :)

      Poista
  2. Onnea hartsimakkarastasi - 3 - voisitkos muuten kuvata vähän kuvia tuon kropan posettavuudesta kun itselläkin on suunnitelmissa tilata tuollanen kid delf nukke c:

    VastaaPoista
  3. Ihana nukke, onnea siitä :3 Jään odottelemaan lisää kuvia x)

    VastaaPoista
  4. Ui, neiti on itse ihanuus, tuo faceup on jotain niin suloista ;3 kuvat on aivan upeita

    VastaaPoista
  5. Wou kui ihana tämä uusi neitosesi on ! o: onnea siis siitä !

    crazypullip.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. oih kuinka suloinen tapaus ♥ onnea uudesta tyttösestä, ootan innolla lisää kuvia n u n

    VastaaPoista
  7. Ohh, tää neiti on jotain mistä tykkään ! :3
    Tyttönen on valtava, ja samoin kädet näyttää valtavilta päähän verrattuna, kun taas Pullipilla pää on sellanen jumalaton (x
    Carrien meikit on ihan jumalattoman upeat, yksityiskohtaset ja muuta *u*
    Jaja onnea vielä sullekkin <3

    VastaaPoista
  8. Onnea uudesta aivan ihanasta nukesta ja ensimmäisestä BJD:stä! Todella suloinen neitonen ♥ :3

    VastaaPoista
  9. Onnea uudesta & ensimmäisestä BJD:stä :)

    VastaaPoista
  10. Onneeee ekasta BJD:stä:D neiti on ihana ja söpö kaiken lisäksi. Minkä kokoinen neiti mahtaa olla????????

    VastaaPoista
  11. Tuo ylimääräinen pää on sitten varmastikin Lutsin event-pää, joka tuli ilmaisena extrana :) En suosittele myymään, sen verta suloinen otus sieltä näyttää Carrien mukana kotiutumaan ;)

    30 cm? Eikös Cherry ole Lutsin Kid Delf-pää, ja saapui firman kropalla? Taisi olla typo, kenties? ;) Mutta kuitenkin, Lutsin (ja Sugarblen, ja Dikadollin, ja Crobin.... eäääh miten mä ikinä valitsen ekan hartsisen!?) hartsinukkejen vannoutuneena kuolailijana en voi kuin tuijottaa tätä täydellistä hartsinpalasta <3 Cherry on kumma kyllä omiakin suosikkimoldejani Kid Delfeissä (taivutuuuus ;___;), joten on superihanaa saada näinkin hienoja ja kauniisti toteutettuja omistajakuvia~!

    Eieieieieiei älä hanki uutta peruukkia toi on liian kawaii desu rakastann Carrie pikku hunajapupua yli kaiken aawss *Q* Toi default-asu on supersupernätti ja ihku ja en voi kylliksi ihkuttaa tätä kokonaisuutta jonka olet tehnyt ja muutenkin aeaaa söpöyden yliannostus aeaaa sun on pakko tulla Traconiin haluan ihkuttaa tätä söpöläisyyttä maasta taivaisiin aeaaaa ;__; *silmät ylikuormittuvat söpöydestä* Carrieee <3

    Mukava myös, että kerroit tietämättömille hiukan hartsisista, itselleni siitä ei nyt ollut apua koska... köh... joku on tainnut viettää liikaa aikaa BJD-firmojen sivuilla :D btw aiheutit liian kovan KDF Cherry-kuumeen, ja voi vitsit, ihankuin Dikan Elf Rena ja Bonnie olisivat menettämässä suosikkiasemaansa...
    voi ei

    Muttasiis yleistiivistys: aeaaa täydellinen ihana pikku resiinipallero aeaa lisää kuvia ihanaihana niin suloinennn <33
    Anteeksi etten ole kommentoinut mutta Carrieeee *Q*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, ekan kappaleen vika lause vammaa, oli tarkoitus lukea, "sen verta suloinen otus näyttää Carrien mukana kotiutuneen", eikä mitään tuollaista... sen siitä saa kun kirjoittaa kommenttia äärimmäisen söpöyden hämmästyttämänä :D Ja btw onko Carriella se enemmän maksava parempi keho vai perus KDF kroppa?

      Poista
    2. Se hieman kalliimpi keho :) Ja kiitos aivan ihailtavasta kommentista!

      Poista
    3. Aa, kiitos! Kun tuo neloskuvan posetus vähän kieliikin siitä, että olisi ne paremmat nivelet ;)

      Poista
  12. Onnea uudesta nukesta! (: Tosi ihana tämä tyttönen :33

    cheerful-doll.blogspot.fi

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana neitonen Carrie on! ♥ Rakastuin heti. :3
    Itse olen BJD:tä harkinnut jo kauan, mutta en äitiä ole saanut innostumaan asiasta.

    VastaaPoista
  14. Paljon onnea uudesta nukesta, Carrie on todella suloinen tapaus! :3

    VastaaPoista
  15. Oii!<3
    Carrie on ihan super söpö!
    Kuvat olivat myös tosi hienoja, postaile pian lisää kuvia neidistä :3

    VastaaPoista
  16. Ooh.. Rakastan! Minä tahtoo myös! *Q*

    VastaaPoista
  17. Carrie on ihana! Kaikki nukessa sopii ainakin minusta täydellisesti yhteen ;3 Laita pian lisää kuvia Carriesta ;).

    VastaaPoista
  18. Oooo :o mä en oo koskaan ajatellu että BJD nuket on noin nättejä! n w n tosi kaunis Carrie!! :3

    kirsikankukka3.blogsot.fi

    VastaaPoista
  19. Onnea uudesta nukesta :3 Carrie on niin kaunis ♥

    VastaaPoista
  20. Ihana tyttö! ♡ Katsoin ensimmäisenä itselle tätä nukkea, kun ajattelin hankkia oman BJDn parin vuoden sisällä. :3

    VastaaPoista
  21. ^^Suurkiitos jälleen kaikille :3 Carrie taitaa kotiutua pikkuhiljaa, koska kivoja kommentteja tullu ihan valtavasti o.O :*

    VastaaPoista
  22. ooooiii ompa suloinen neitokainen
    ihania kuvia oot hänestä kyllä ottanu :3

    VastaaPoista
  23. IHANA. TÄYDELLINEN.
    saat vaan mun bjd-kuumeen nousemaan!! :D

    VastaaPoista